Jdi na obsah Jdi na menu
 


Půjčit či koupit

Jistě jste zvažovala  zda si svatební šaty pouze půjčit nebo koupit.Pokud máte pocit že vlastní šaty jsou zbytečné a pouze budou zavazet ve skříni – raději si šaty půjčíte a ještě si myslíte že ušetříte. Ono to tak ve většině případů být  ale nemusí. Zde najdete několik  důvodů, proč je lepší si šaty zakoupit než půjčit.

Rozdíl v ceně za půjčení v půjčovnách a prodej u nás není  ve většině případů skoro žádný.
Pokud si koupíte šaty od známých  návrhářů, bude se opravdu jednat o vysokou částku – takové šaty se pohybují v řádu desítek až sta tisíc korun a jedná se hlavně o značku. U takových se vám určitě vyplatí půjčení. 

Naopak šaty od nás Vás vyjdou stejně jako půjčovné ve většině svatebních salónů.

Proč? Důvod je prostý. Velkou část půjčovného tvoří služby (finální úpravy, žehlení, čistění, pojištění….) – a ty jsou stejné, ať si půjčíte levné nebo drahé šaty. Pokud si šaty necháte ušít , není třeba chodit na několik zkoušek, stačí jedna, max dvě a co je hlavní, máte jistotu, že šaty budou opravdu ve 100% stavu. Není ojedinělá situace že si v saloně zamluvíte svatební šaty které jsou v ten den krásné,bílé a perfektně sedí.Bohužel za 3 měsíce kdy jdete na poslední zkoušku před svatbou a to většinou v krátkém čase před svatbou ,tak zjistíte že vybrané šaty už nejsou nádherně bílé,že jsou ve spod ušpiněné a  v neposlední řadě i třeba potrhlé a nebo zkrácené.. Tedy neodpovídají vaší představě o svatebních šatech a vy  už nemáte cesty zpět protože zálohu Vám půjčovna nevrátí.navíc ten stres okolo.....

Šaty od nás jsou ušité na míru, tedy padnou dokonale a jsou nové, nezničené a krásné. 

Pak je zde také otázka peněz: Zaplatíte raději 10 tisíc za půjčení , nebo průměrně 6000-8000kč za šaty, které budou jen Vaše?Další výhodou je to že šaty po svatbě necháte vyčistit a můžete následně prodat.tím se Vám velká část vynaložených peněz vrátí.

 

Čas a vynaložená energie

Přípravy na svatbu sami o sobě stojí mnoho času, běhání po salónech nestojí o moc méně. Místo toho abyste jezdila z místa na místo, hledala dobré parkování, mrhání dovolené v práci, protože salóny mají stejnou pracovní dobu jako je ta Vaše, tak si večer sednete v klidu s kamarádkou nebo maminkou a projdete náš web. Nabízíme velké množství  modelů, a šijeme i podle Vámi dodané fotografie nebo pouze dle představy.je tedy opravdu z čeho vybírat :) Máte-li dotaz, napište nám, rádi Vám vše vysvětlíme , nikdy si nemyslete, že ta či ona otázka je hloupá, nebo že nás budete obtěžovat. Neobtěžujete, jsme tu pro Vás! 

 

Pokuty v případě poničení šatů, nebo jejich pozdní vrácení

Většina salónů vám naúčtuje pokutu i za drobné poničení šatů – nejčastěji to je protržení jemného tylu na kraji sukně,podření vlečky apod. . Takže celou svatbu máte obavy aby jste něco neponičila..... U vlastních šatů takové problémy neřešíte. Ať šaty zničíte nebo nezničíte, jsou Vaše.

 

Šaty vám po svatbě zůstanou

Zatímco po půjčených šatech vám zůstanou jen fotky, vlastní svatební šaty si můžete nechat na památku, nebo je prodat.

Bazarové šaty se v průměru pohybují okolo 3-6.000,-Kč. To znamená, že po svatbě máte velkou šanci prodat šaty nejen za polovinu ceny, ale za cenu podobnou ceně nákupní.

 

Stále si myslíte, že půjčením šatů opravdu ušetříte? 

 

Samozřejmně všechny šaty v nabídce lze půjčit.Např šaty maturitní které potřebujete jen na jeden večer může být pro některé ženy jednodušší půjčit.V případě rozumné ceny ale ani to neplatí.Vše se tedy odvíjí od ceny prodeje.V půjčení je započteno dvakrát profesionální čištění,žehlení a úprava na postavu.Proto se s cenou nejde  dostat níž než je uvedeno.Proto v případě že je na šaty vypsána akce a je cena např 2000 kč tak půjčení 1000kč asi není pro Vás zajímavé .